Faydalı Bilgiler

Yolda yakıtınız biterse ne yapmalısınız?

Yolda yakıt biterse ne yapmalıyım?
Tarafından yazıldı Rooting

Yolda yakıtın bitmesi her sürücünün karşılaşabileceği bir durumdur. Her ne kadar aracın yakıtı bitmeden önce en yakın yakıt istasyonundan yakıt takviyesi yapmamız gerekse de bazı durumlarda bu fırsatı yakalayamayabiliyoruz. Sıkışık hiç ilerlemeyen bir trafiği düşünün, böyle bir durumda benzinliğe ulaşma şansınız baya azdır. Bu gibi anlarda da yakıtınızın tamamen bitmesi ve aracınızın durması kaçınılmaz, istenmeyen bir sondur. Bu yazımızda yakıt bittikten sonra neler yapmanız gerektiğini ve aracınızı tekrardan nasıl çalıştıracağınızı detaylı olarak anlattık. Ancak bu sayfamızda anlattıklarımızı okumadan önce “Yakıt Işığı Yandıktan Sonra Kaç Km Gider” yazımızı okumanızı öneriyoruz. Bu sayede benzin ışığı yandıktan sonra ne kadar vaktinizin kaldığını öğrenebilirsiniz.

Benzinli, Dizel ve LPG’li Araçlarda Yakıt Biterse Ne Yapmalısınız?

Yakıtınız araç türü ne olursa olsun yolda seyir halindeyken biterse öncelikle aracınızı ve kendinizi güvenli bir noktaya almalısınız. Dörtlülerinizi yakarak yol kenarına güvenli bir şekilde aracınızı çekebilirsiniz. Bundan sonra yapılacaklar ise tercihinize göre farklılık gösterebilir.

Yolda yakıtın bitmesi durumunda size en yakın yakıt istasyonuna giderek yakıt alabilir ve aracınıza yakıt takviyesi yaptıktan sonra aracınızı çalıştırabilirsiniz. Ancak bu uygulama sadece benzinli araçlarda geçerlidir. LPG’li araçlara da benzin konularak çalıştırabilir ve akabinde size en yakın yakıt istasyonuna giderek LPG doldurabilirsiniz.

Diğer bir seçenek ise bir çekici çağırarak aracınızı güvenli bir şekilde yakıt istasyonuna çekmektir. Şayet aracınız kaskolu ise kasko firmalarında ücretsiz yol yardım desteği bulunduğunu unutmayın. Bu yüzden hiçbir ücret ödemeden aracınızı çektirebilirsiniz.

Benzinli araçlar yakıt bittikten sonra nasıl çalıştırılır?

Şayet aracınız benzinli ise ve yakıtınız tamamen bittikten sonra yakıt takviyesi yaptıysanız aracınızı bir anda çalıştırmayı denememelisiniz. Öncelikle kontağı açık konuma getirin ve orada 5 saniye durmasını sağlayın. Bu işlemi 3 kez tekrarlamalısınız. Bu sayede yakıt sistemine yakıt ulaşacak ve yanacaktır. Dördüncü denemenizde ise aracın rahatlıkla çalıştığını göreceksiniz. Bu işlemden sonra aracınızı en yakın benzin istasyonuna çekerek araç deposunu doldurmalısınız.

Dizel araçlar yakıt bittikten sonra nasıl çalıştırılır?

Benzin mazot biterse ne yapmalıyız?
Dizel araçlarda, benzinli araçlara göre yakıtınızın bitmesi en son tercih edilen şeylerden bir tanesidir. Bu yüzden şayet bir dizel aracınız varsa öncelikle deponuzda yeteri kadar yakıt olduğunu her daim kontrol etmeniz gerektiğini unutmayın. Çünkü dizel araçlarda yakıt bittikten sonra yakıt sisteminde hava boşlukları oluşmaktadır. Bu boşluklar sayesinde yakıt sistemini hazırlayamaz ve aracınızı çalıştıramazsınız. Bu yüzden size yakın bir tamirciye aracınızı çektirmeli ve sistemdeki havayı çıkartmalısınız.

NOT : Hem dizel, hem de benzinli araçlarda yakıt koyduktan sonra araç çalışmıyorsa aracınızı zorlamaya devam etmemelisiniz. Aracın çalışması için art arda denemeye devam ederseniz yakıt pompanızı yakabilirsiniz.

Sıralı sistem LPG’li araçlarda yakıt biterse nasıl çalıştırılır?

Yakıtı biten araç nasıl çalıştırılır?

Sıralı sistem araçlarda LPG’niz bitse bile aracınızda benzin bulunmalıdır. Uzmanlar deponuzun en az dörtte biri kadar benzin olması gerektiğini belirtmektedirler. Şayet LPG’niz biterse de benzinle yolunuza güvenli bir şekilde devam edebilirsiniz. Ancak hem LPG hem de benzin biterse yukarıda benzinli araçlar için anlattığımız hususlar sizin için de geçerlidir. Bunun için aracınıza yakıt koymalı ve 3 kere kontağı açık duruma getirmelisiniz. Akabinde 4. Denemenizde aracınızı çalıştırabilirsiniz.

LPG’li araçlarda benzin biterse LPG’de çalıştırmak mümkündür. Bu durumda aracınızın marşına basarken diğer elle LPG düğmesine basılı tutarsanız aracınız çalışacaktır. Bu şekilde en yakın benzin istasyonuna kadar rahat bir şekilde ilerleyebilirsiniz.

Bu yazımızda enjeksiyonlu araçlarda benzin biterse ne olur, LPG’li araçlar benzinsiz çalışır mı, aracımın benzini bitti benzin aldım çalışmıyor gibi konularda detaylı bilgiler paylaştık. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.

Yazar hakkında

Rooting

Yorum Yap